מהו נוהל מפתח לחברות הייטק וסטארטאפ?
למי הוא מיועד וכיצד הוא יכול לתרום גם לארגון שלכם?
נבין את המרכיבים של נוהל מפתח באמצעות 3 מרכיבים עיקריים
1. פיתוח מערכות מחשוב
ברמה הבסיסית ביותר, התפקיד של נוהל מפתח הוא לספק לארגון או לעסק שלכם כלים לפיתוח של מערכות מחשוב מכל סוג שהוא. זה כולל בין השאר מערכות לטובת תחזוקת תשתיות, מערכות מידע, מערכות שאתם מפתחים באופן עצמאי, וכן מערכות שאתם מפתחים על בסיס מוצרי מדף עם תוספות שונות בהתאם לדרישת הלקוח. חשוב להבין שהנוהל פותח משום שבעבר הנושא לא היה מסודר כלל, וכך נוצר מצב שלא לא מעט חברות שפעלו באופן חופשי מידי – והיו פערים עצומים באיכות המוצרים והמערכות. כיום לעומת זאת, ישנם כללים מגודרים ותהליך עבודה סדור.
2. כיצד על הארגון לעבוד?
נוהל מפתח קובע עבור הארגון שלכם מה צריך להיות סדר העניינים בפיתוח של מערכת מחשוב, ושינם שלבים קבועים שאסור לדלג עליהם. בין השאר, הנוהל קובע כי עליכם לבצע ניהול והערכת של סיכונים בשלבי הפיתוח, לעבוד לפי תוכנית עבודה שנתית, לדאוג למבנה ארגוני קבוע, לתכנן פרויקטים של מיקור חוץ בצורה מסודרת, לקיים אגף נפרד לניהול התשתיות של הארגון, לעבוד לפי תוכניות אב, והחשוב מכל – לבצע בכל עת בקרת איכות (זה כמובן מתקשר לניהול הסיכונים).
3. ומה עם רמת הפרויקט?
כמו כן, נוהל מפתח קובע לא רק כללים כלליים לניהול הארגון שלכם, אלא גם כללים לניהול של כל פרויקט ופרויקט. כמובן שכל פרויקט ידרוש ניהול סיכונים משל עצמו, תוכנית עבודה מפורטת, סקר סיכונים, חשיבה על מספר חלופות אפשריות, בדיקת מקורות תקציב, תיעוד קבוע, תכנון מפורט להנדסת אנוש וממשק בין בני אדם למחשב, הטמעת כלים של אבטחת מידע וכמובן – ניהול זמן נכון בעת העבודה ומניעת מצב שבו משקיעים שעות רבות לחינם.
רוצים להטמיע את הנוהל אצלכם?
על מנת שתוכלו להתחיל ולעבוד לפי נוהל מפתח, אתם מוזמנים כבר עכשיו ליצור קשר עם חברת הורן יועצים – לחברתנו ניסיון רב ומפורט בתמיכה בעסקים ובארגונים הזקוקים לייעוץ עסקי וטכנולוגי, ויש לנו ניסיון רב בהטמעת הנוהל. צרו עמנו קשר דרך האתר, או חייגו לטלפון